πριν από  3 ώρες 36 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 25.05.2025 • 22:27 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Ρωτήσαμε παλιές Κερκυραίες, συμβουλευτήκαμε λεξικά, αλλά και το βιβλίο της Νινέττας Λάσκαρι Κέρκυρα: Μια ματιά μέσα στον χρόνο, 1204-1864, (εκδόσεις Ποταμός), και συγκεντρώσαμε αλφαβητικά ένα δείγμα από κερκυραϊκές άγνωστες λέξεις για το φαγητό και τις πρώτες ύλες του.Α αγερίνα = λεπτή άμμος αγιασμός = δυόσμος agio-ogio = φαγητό με λάδι και σκόρδο - aglio e olio (αφορούσε λαχανικά, ζυμαρικά κ.ά.) αλεύρι μπουράο = κοσκινισμένο αλεύρι αμμολαίρνει το λάδι = το ξαναζέσταμα του λαδιού που από το κρύο έχει πήξει σαν βούτυρο άνθο = άνηθος απάπηδες = πιθανότερο ελιές απόδιαβα τη Λαμπρηά = όταν περάσει το Πάσχα a pugno = με το χέρι σε γροθιά (για το ζύμωμα της φογάτσας) ασκάρδες = σκελίδες σκόρδου Β βαρδάτσες = δαμάσκηνα becari = κρεοπώλες βουρλιασμένα = τρόφιμα για αποξήρανση περασμένα σε βούρλοΓ casaroli = τυροπώλες γιαλικά = του γιαλού, οστρακοειδή γούλιαντρο = κόλιανδρος γκραν πιρόν =...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation