Κερκυραϊκοί νιόκοι με νούμπουλο
Αν και τα νιόκι ("οι νιόκοι", στην κορφιάτικη διάλεκτο) τα έχουμε συνηθίσει φτιαγμένα με πατάτα, στην Κέρκυρα είναι διαφορετικοί και θυμίζουν λουκουμάδες. Όπως γράφει η Νινέττα Λάσκαρι στο βιβλίο της Κέρκυρα μια ματιά μέσα στον χρόνο 1204-1864, "οι δικοί μας οι νιόκοι, οι βενετσιάνικοι, γίνονται με αλεύρι, γιατί στην Κέρκυρα τους έφτιαχναν πάρα πολλά χρόνια πριν εμφανιστούν οι πατάτες". Η παρασκευή τους είναι σχεδόν όμοια με της ζύμης για σου ή των ισπανικών churros, δηλαδή το νερό με το βούτυρο βράζουν πρώτα σε μια κατσαρόλα και μετά προστίθεται το αλεύρι για να σχηματιστεί μια ελαστική μάζα που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα. 30' προετοιμασία, 3' μαγείρεμα, 4 ώρες αναμονή Σύνολο: 4 ώρες και 33'Υλικά Μερίδες: 6 400 ml νερό 155 γρ. βούτυρο αγελαδινό 445 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά 50 γρ. μουστάρδα Ντιζόν 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 50 γρ. νούμπουλο, πολύ ψιλοκομμένοΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τα νιόκοι με νούμπουλο σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(670)
- politismos(34)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(100)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(29)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.