πριν από  10 ώρες 54 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αν και τα νιόκι ("οι νιόκοι", στην κορφιάτικη διάλεκτο) τα έχουμε συνηθίσει φτιαγμένα με πατάτα, στην Κέρκυρα είναι διαφορετικοί και θυμίζουν λουκουμάδες. Όπως γράφει η Νινέττα Λάσκαρι στο βιβλίο της Κέρκυρα μια ματιά μέσα στον χρόνο 1204-1864, "οι δικοί μας οι νιόκοι, οι βενετσιάνικοι, γίνονται με αλεύρι, γιατί στην Κέρκυρα τους έφτιαχναν πάρα πολλά χρόνια πριν εμφανιστούν οι πατάτες". Η παρασκευή τους είναι σχεδόν όμοια με της ζύμης για σου ή των ισπανικών churros, δηλαδή το νερό με το βούτυρο βράζουν πρώτα σε μια κατσαρόλα και μετά προστίθεται το αλεύρι για να σχηματιστεί μια ελαστική μάζα που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα. 30' προετοιμασία, 3' μαγείρεμα, 4 ώρες αναμονή Σύνολο: 4 ώρες και 33'Υλικά Μερίδες: 6 400 ml νερό 155 γρ. βούτυρο αγελαδινό 445 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά 50 γρ. μουστάρδα Ντιζόν 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 50 γρ. νούμπουλο, πολύ ψιλοκομμένοΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τα νιόκοι με νούμπουλο σε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation