πριν από  3 ώρες 27 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 25.05.2025 • 15:21 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Το σκουρόχρωμο κρέας όλο νοστιμιά, το χοντρό μακαρόνι, οι χυλοπίτες ή το κριθαράκι που έχουν ποτίσει από τη σάλτσα... Είναι λίγο ζόρικος ο κόκορας, θέλει την ώρα του για να μαλακώσει στην κατσαρόλα, τη γάστρα ή το ταψί. Αλλά με λίγο παραπάνω χρόνο διαθέσιμο και τον μάγειρα ή τη μαγείρισσα να έχει κέφια, όλα γίνονται όπως πρέπει και κερδίζει την παρτίδα. Κρασάτος, μεθυσμένος, είναι θαύμα. Γεμιστός και φουρνιστός επίσης. Πάντα κάνει αίσθηση στο τραπέζι. Σ' όλη την Ελλάδα, με τον αλανιάρη κόκορα της αυλής έκαναν μερικά από τα πιο ωραία "καλά" τους φαγητά. Πλούσια. Κυριακάτικα. Γιορτινά. Με τεχνικές παλαιότατες. Με τα μικρά τους μυστικά. Μοσχοβολιστή παστιτσάδα στην Κέρκυρα φουλ στα μπαχαρικά με ωραία δεμένη σάλτσα που στα Επτάνησα την λένε "σούγο". Παραδοσιακό σοφιγάδο και λαγωτό στην Κεφαλονιά. Κοκκινιστό με ματσάτα στη Φολέγανδρο. Mε φλωμάρια στη Λήμνο. Κοκκινιστό με δυόσμο και καρύδια...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation