πριν από  9 ώρες 2 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μερίδες: 8 4 ασπράδια αυγών 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι 1/2 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα, καλά στραγγισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτεςΔιαδικασία Για να φτιάξουμε τον κορμό μαρέγκας με ροδάκινα κομπόστα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C.Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί με διαστάσεις 23 x 32 εκ.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξίδι.Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα με σφιχτές κορφές.Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τη ζάχαρη εναλλάξ με το μείγμα κορν φλάουρ, μέχρι οι κορφές της μαρέγκας να γυαλίσουν και να γίνουν κάπως κολλώδεις.Με ένα κουτάλι αδειάζουμε όλη τη μαρέγκα στη λαδόκολλα του ταψιού και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.Ψήνουμε για...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation