Κουλουράκια ημίγλυκα με μαχλέπι και μαστίχα
"Η συνταγή ήρθε από το κατάστημά μας στο σπίτι, τη δεκαετία του '70. Άρεσε πολύ στη μάνα μου και της την έδωσε ο πατέρας μου για να τη φτιάχνει όταν έχει καλέσματα για τσάι", εξηγεί ο Παύλος Τερκενλής, που μοιράστηκε μαζί μας πολλές συνταγές - γλυκά και φαγητά από τις παιδικές του μνήμες. Υλικά Κομμάτια: 35-40 15 γρ. νωπή μαγιά, θρυμματισμένη 120 ml φρέσκο γάλα, πλήρες, χλιαρό 500 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 50 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου 50 ml ηλιέλαιο 5 γρ. μαχλέπι σε σκόνη ελάχιστη τριμμένη μαστίχα 5 γρ. αλάτι 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 2 αυγά 2 κρόκοι αυγών, ελαφρώς χτυπημένοι, για το άλειμμα σουσάμι, για το πασπάλισμα ΔιαδικασίαΓια τα κουλουράκια ημίγλυκα με μαχλέπι και μαστίχα, ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα μέχρι να διαλυθεί.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το βούτυρο, την άχνη, το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(638)
- politismos(46)
- Βιβλία(51)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(74)
- Μουσική(35)
- Παράξενα(51)
- Τέχνη(12)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.