πριν από  5 ώρες 45 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


"Η συνταγή ήρθε από το κατάστημά μας στο σπίτι, τη δεκαετία του '70. Άρεσε πολύ στη μάνα μου και της την έδωσε ο πατέρας μου για να τη φτιάχνει όταν έχει καλέσματα για τσάι", εξηγεί ο Παύλος Τερκενλής, που μοιράστηκε μαζί μας πολλές συνταγές - γλυκά και φαγητά από τις παιδικές του μνήμες. Υλικά Κομμάτια: 35-40 15 γρ. νωπή μαγιά, θρυμματισμένη 120 ml φρέσκο γάλα, πλήρες, χλιαρό 500 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 50 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου 50 ml ηλιέλαιο 5 γρ. μαχλέπι σε σκόνη ελάχιστη τριμμένη μαστίχα 5 γρ. αλάτι 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 2 αυγά 2 κρόκοι αυγών, ελαφρώς χτυπημένοι, για το άλειμμα σουσάμι, για το πασπάλισμα ΔιαδικασίαΓια τα κουλουράκια ημίγλυκα με μαχλέπι και μαστίχα, ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα μέχρι να διαλυθεί.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το βούτυρο, την άχνη, το...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation