πριν από  2 ώρες 56 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ενα πιάτο εύκολο και ελαφρύ, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ο πουρές από αμπελόφυλλα, αφράτος, βουτυράτος, λεμονάτος, ταιριάζει πολύ με το ψητό λαβράκι. Αν θέλουμε το ψάρι το φιλετάρουμε. 30' προετοιμασία, 30' μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώραΥλικά Μερίδες: 4 1.200 γρ. λαβράκια, καθαρισμένα 1 βάζο αμπελόφυλλα, των 250 γρ. 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένο 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένο 40 γρ. βούτυρο αγελαδινό, παγωμένο, σε κυβάκια χυμός από 1/2 λεμόνι 60 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε λαβράκια στο γκριλ με πουρέ από αμπελόφυλλα, αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.Στη συνέχεια, ξεπλένουμε και σκουπίζουμε τα λαβράκια.Τα αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε μέσα κι έξω.Τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.Τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.Ξεφουρνίζουμε και, αν θέλουμε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation