Μαργαρίτα: Ο έρωτας ενός μπάρμαν για μια χορεύτρια δημιούργησε το θρυλικό κοκτέιλ
Newsroom 31.05.2025 • 20:15 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Μια φορα κι έναν καιρό, γύρω στο 1656, ξεφύτρωσε μια νέα πόλη στο κεντρικό Μεξικό η οποία πήρε το όνομα Τεκίλα - "ο λόφος της λάβας" στην τοπική μεξικανο-ινδιάνικη διάλεκτο. Ο τόπος αποδείχθηκε το ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη της γαλάζιας αγαύης, που είναι το μαγικό φυτό του Μεξικού. Ένα προϊστορικό φυτό, σαν μια γιγάντια αλόη που μοιάζει με κάκτο, αλλά δεν είναι, και ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των κρινοειδών. Οι Αζτέκοι πρώτοι ανακάλυψαν τον ζαχαρώδη χυμό της πίνιας, της καρδιάς της αγαύης· μεταλλασσόταν σε ένα ποτό που σου έφτιαχνε το κέφι. Με το ένα και με το άλλο, πέρασαν τα χρόνια και φτάσαμε στην τεκίλα που όλοι ξέρουμε σήμερα, ένα ποτό με "ονομασία προελεύσεως", που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να παράγεται μόνο μέσα στα σύνορα του Μεξικού. Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(603)
- politismos(42)
- Βιβλία(46)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(60)
- Κινηματογράφος(78)
- Μουσική(41)
- Παράξενα(44)
- Τέχνη(10)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.