πριν από  1 ημέρα 16 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 31.05.2025 • 20:15 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Μια φορα κι έναν καιρό, γύρω στο 1656, ξεφύτρωσε μια νέα πόλη στο κεντρικό Μεξικό η οποία πήρε το όνομα Τεκίλα - "ο λόφος της λάβας" στην τοπική μεξικανο-ινδιάνικη διάλεκτο. Ο τόπος αποδείχθηκε το ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη της γαλάζιας αγαύης, που είναι το μαγικό φυτό του Μεξικού. Ένα προϊστορικό φυτό, σαν μια γιγάντια αλόη που μοιάζει με κάκτο, αλλά δεν είναι, και ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των κρινοειδών. Οι Αζτέκοι πρώτοι ανακάλυψαν τον ζαχαρώδη χυμό της πίνιας, της καρδιάς της αγαύης· μεταλλασσόταν σε ένα ποτό που σου έφτιαχνε το κέφι. Με το ένα και με το άλλο, πέρασαν τα χρόνια και φτάσαμε στην τεκίλα που όλοι ξέρουμε σήμερα, ένα ποτό με "ονομασία προελεύσεως", που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να παράγεται μόνο μέσα στα σύνορα του Μεξικού. Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation