πριν από  2 ημέρες 20 ώρες

Iatronet.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων θα μπορούσε να αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Preventive Medicine στις 28 Απριλίου. Με κάθε αύξηση 10% της συμβολής αυτών των τροφίμων στη συνολική πρόσληψη ενέργειας υπάρχει αύξηση 2,7% του κινδύνου θνησιμότητας από όλα τα αίτια. H μελέτη εξέτασε τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων και θνησιμότητας από όλα τα αίτια σε ανθρώπους 30 - 69 ετών σε 8 χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας, Βραζιλίας, Χιλής, Κολομβίας, Καναδά και Μεξικού. Από 239.982 συμμετέχοντες και 14.779 θανάτους, η μελέτη ανακάλυψε οτι σε κάθε αύξηση 10% στη συμβολή των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων στη συνολική πρόσληψη ενέργειας αντιστοιχεί αύξηση 2,7% στον κίνδυνο θνησιμότητας από όλα τα αίτια. Αν και η μέση συμβολή ποίκιλλε μεταξύ χωρών, η μελέτη υπολόγισε ότι μεταξύ 2017 και 2018, περίπου 124.107 πρόωροι θάνατοι...

πριν από  3 ημέρες 9 ώρες

Flash.gr

Η κατανάλωση υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με διεθνή μελέτη, που δίνει στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα, Guardian. Κάθε 10% επιπλέον υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμων, όπως ψωμί, κέικ και έτοιμα γεύματα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου πριν τα 75 κατά 3%, τονίζεται στη μελέτη που έγινε σε διάφορες χώρες, μεταξύ τους οι ΗΠΑ και...

πριν από  3 ημέρες 16 ώρες

Onmed.gr

Πλήθος μελετών έχουν ενοχοποιήσει τα περισσότερα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. 1 SHARES Νέα μελέτη δείχνει ότι κάθε αύξηση κατά 10% των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων στη διατροφή ενός ατόμου, αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 3%. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα ευθύνονται για δεκάδες...

πριν από  4 ημέρες 3 ώρες

Iefimerida.gr

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα διεθνή μελέτη. Η έρευνα, που διεξήχθη σε οκτώ χώρες (Αυστραλία, Βραζιλία, Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κολομβία, Μεξικό και Χιλή) και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "American Journal of Preventive Medicine", έδειξε ότι για κάθε 10% αύξηση των...

πριν από  4 ημέρες 4 ώρες

Dikaiologitika.gr

Οι πρόωροι θάνατοι που αποδίδονται στην κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνονται σημαντικά, διαπιστώνει μελέτη. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (UPF) αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με διεθνή μελέτη. Η κατανάλωση επιπλέον 10% εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, όπως ψωμί, κέικ και έτοιμα γεύματα, αυξάνει κατά 3% τον...

πριν από  4 ημέρες 5 ώρες

Pronews.gr

Newsroom | email: [email protected] Μια νέα μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (UPF) αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Η κατανάλωση επιπλέον 10% εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, όπως ψωμί, κέικ και έτοιμα γεύματα, αυξάνει κατά 3% τον κίνδυνο να πεθάνει κάποιος πριν φτάσει τα 75 του χρόνια, σύμφωνα με...

Πολυμέσα

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation