Υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα: Συνδέονται με αύξηση των πρόωρων θανάτων [μελέτη]
Η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων θα μπορούσε να αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Preventive Medicine στις 28 Απριλίου. Με κάθε αύξηση 10% της συμβολής αυτών των τροφίμων στη συνολική πρόσληψη ενέργειας υπάρχει αύξηση 2,7% του κινδύνου θνησιμότητας από όλα τα αίτια. H μελέτη εξέτασε τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων και θνησιμότητας από όλα τα αίτια σε ανθρώπους 30 - 69 ετών σε 8 χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας, Βραζιλίας, Χιλής, Κολομβίας, Καναδά και Μεξικού. Από 239.982 συμμετέχοντες και 14.779 θανάτους, η μελέτη ανακάλυψε οτι σε κάθε αύξηση 10% στη συμβολή των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων στη συνολική πρόσληψη ενέργειας αντιστοιχεί αύξηση 2,7% στον κίνδυνο θνησιμότητας από όλα τα αίτια. Αν και η μέση συμβολή ποίκιλλε μεταξύ χωρών, η μελέτη υπολόγισε ότι μεταξύ 2017 και 2018, περίπου 124.107 πρόωροι θάνατοι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η κατανάλωση υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με διεθνή μελέτη, που δίνει στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα, Guardian. Κάθε 10% επιπλέον υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμων, όπως ψωμί, κέικ και έτοιμα γεύματα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου πριν τα 75 κατά 3%, τονίζεται στη μελέτη που έγινε σε διάφορες χώρες, μεταξύ τους οι ΗΠΑ και...
Πλήθος μελετών έχουν ενοχοποιήσει τα περισσότερα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. 1 SHARES Νέα μελέτη δείχνει ότι κάθε αύξηση κατά 10% των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων στη διατροφή ενός ατόμου, αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 3%. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα ευθύνονται για δεκάδες...
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα διεθνή μελέτη. Η έρευνα, που διεξήχθη σε οκτώ χώρες (Αυστραλία, Βραζιλία, Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κολομβία, Μεξικό και Χιλή) και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "American Journal of Preventive Medicine", έδειξε ότι για κάθε 10% αύξηση των...
Οι πρόωροι θάνατοι που αποδίδονται στην κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνονται σημαντικά, διαπιστώνει μελέτη. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (UPF) αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με διεθνή μελέτη. Η κατανάλωση επιπλέον 10% εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, όπως ψωμί, κέικ και έτοιμα γεύματα, αυξάνει κατά 3% τον...
Newsroom | email: [email protected] Μια νέα μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (UPF) αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Η κατανάλωση επιπλέον 10% εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, όπως ψωμί, κέικ και έτοιμα γεύματα, αυξάνει κατά 3% τον κίνδυνο να πεθάνει κάποιος πριν φτάσει τα 75 του χρόνια, σύμφωνα με...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(687)
- politismos(35)
- Βιβλία(52)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(45)
- Κινηματογράφος(82)
- Μουσική(60)
- Παράξενα(49)
- Τέχνη(24)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.