πριν από  2 ημέρες 12 ώρες

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η μελιτζάνα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και εμβληματικά λαχανικά της μεσογειακής κουζίνας, γνωστή για τη χαρακτηριστική γεύση και τη ζουμερή υφή της. Η πρόκληση του λαδιού Ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά της μελιτζάνας είναι η ικανότητά της να απορροφά μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου, λόγω της σπογγώδους υφής της σάρκας της. Σε μια εποχή όπου η υγιεινή διατροφή και η μείωση του λαδιού στο μαγείρεμα αποτελούν προτεραιότητα, η διαχείριση αυτής της ιδιότητας της μελιτζάνας έχει γίνει σημαντική πρόκληση για τους σεφ και τους λάτρεις της κουζίνας. Ψήσιμο αντί τηγανίσματος Προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση λαδιού, όλο και περισσότεροι προτιμούν να ψήνουν τη μελιτζάνα στον φούρνο, αντί να τη τηγανίζουν. Με μια απλή εφαρμογή ελαιολάδου με πινέλο σε κάθε φέτα ή κομμάτι, το ψήσιμο στον φούρνο διατηρεί τη γεύση αναλλοίωτη και παράλληλα μειώνει σημαντικά την ποσότητα λαδιού που απορροφά η μελιτζάνα. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για πιάτα...

πριν από  2 ημέρες 13 ώρες

Pronews.gr

Newsroom | email: [email protected] Οι μελιτζάνες είναι ένα λαχανικό χαμηλών θερμίδων που κατέχουν κεντρικό ρόλο στην μεσογειακή διατροφή. Πολλοί από εμάς είναι πιο εξοικειωμένοι με τις μελιτζάνες που είναι μεγάλες και σκούρες μοβ. Αλλά το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα μπορεί να ποικίλλουν από μικρές και επιμήκεις έως μακριές και λεπτές και από αποχρώσεις του μωβ...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation