πριν από  4 ώρες 46 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο λόγος που οι Ιταλοί ονομάζουν αυτό το υπέροχο φαγητό "παρμεζάνα" είναι ένα μυστήριο, αφού ούτε από την Πάρμα κατάγεται ούτε πολλή παρμεζάνα έχει, έχει όμως περίσσια νοστιμιά. 20' προετοιμασία, 35' ψήσιμο, 1 ώρα αναμονή Σύνολο: 1 ώρα και 55'Υλικά Μερίδες: 6 1.500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες ή Λαγκαδά, κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους 3 χλστ. 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 ml ντομάτες, τριμμένες 25 γρ. φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα 250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, θρυμματισμένη 200 γρ. κίτρινη μοτσαρέλα, τριμμένη 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 330 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες "παρμεζάνα" σε ένα σουρωτήρι τακτοποιούμε τις φέτες μελιτζάνας σε στρώσεις, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με λίγο αλάτι.Τις αφήνουμε για 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation