πριν από  10 ώρες 18 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αυγά και ξιδάτο χοιρινό, όπως το κάνουν στ' Ανώγεια και στα χωριά γύρω απ' το Ρέθυμνο: ζεστά, χορταστικά, με γεύση που σου μένει. Υλικά Μερίδες: 4 500 γρ. χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο, σε μεγάλα κομμάτια μπόλικο ξίδι από κόκκινο κρασί 1/2 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50 ml ελαιόλαδο 4 αυγά μεγάλου μεγέθουςΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τον μεζέ με αυγά και ξιδάτο χοιρινό σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού και προσθέτουμε όσο ξίδι χρειάζεται ώστε να καλυφθούν εντελώς.Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για όλο το βράδυ σε δροσερό σημείο, εκτός ψυγείου.Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε τα κομμάτια και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το ξίδι.Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το χοιρινό, το 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξίδι, το κύμινο και μπόλικο αλάτι.Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ξίδι να αρχίσει να σιγοβράζει.Χαμηλώνουμε πολύ καλά τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation