Μεζές με αυγά και ξιδάτο χοιρινό
Αυγά και ξιδάτο χοιρινό, όπως το κάνουν στ' Ανώγεια και στα χωριά γύρω απ' το Ρέθυμνο: ζεστά, χορταστικά, με γεύση που σου μένει. Υλικά Μερίδες: 4 500 γρ. χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο, σε μεγάλα κομμάτια μπόλικο ξίδι από κόκκινο κρασί 1/2 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50 ml ελαιόλαδο 4 αυγά μεγάλου μεγέθουςΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τον μεζέ με αυγά και ξιδάτο χοιρινό σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού και προσθέτουμε όσο ξίδι χρειάζεται ώστε να καλυφθούν εντελώς.Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για όλο το βράδυ σε δροσερό σημείο, εκτός ψυγείου.Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε τα κομμάτια και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το ξίδι.Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το χοιρινό, το 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξίδι, το κύμινο και μπόλικο αλάτι.Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ξίδι να αρχίσει να σιγοβράζει.Χαμηλώνουμε πολύ καλά τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(591)
- politismos(59)
- Βιβλία(16)
- Βιντεοπαιχνίδια(5)
- Θέατρο & Χορός(26)
- Κινηματογράφος(37)
- Μουσική(25)
- Παράξενα(39)
- Τέχνη(90)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.