πριν από  3 ώρες 18 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Στην είσοδο της ιστορικής Στοάς Ναυτεμπορικής, στην οδό Δραγατσανίου, άνοιξε το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά, το Hafu. Στο σημείο αυτό νιώθεις την εμπορική ζωντάνια του κέντρου και βιώνεις τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του. Η ονομασία Hafu σημαίνει "μισός-μισός", αναφορά στη μεικτή καταγωγή του σεφ και ξεκάθαρη πρόθεση: μια κουζίνα που παντρεύει γιαπωνέζικα και ελληνικά στοιχεία με τρόπο μελετημένο και ευθύ. Ο χώρος είναι μινιμαλιστικός, αλλά όχι ψυχρός. Στο κέντρο, μια ανοιχτή κουζίνα σε πλήρη δράση τραβάει το βλέμμα. Τα τραπέζια απλώνονται μέσα στο μαγαζί αλλά και κατά μήκος της στοάς. Η μπάρα είναι μεγάλη και λειτουργεί ως σημείο εξυπηρέτησης για όσους δεν έχουν κράτηση - μια έξυπνη διαρρύθμιση, αφού το μαγαζί γεμίζει εύκολα. Οι πελάτες, κυρίως τριαντάρηδες και σαραντάρηδες του κέντρου, δείχνουν να επιστρέφουν όχι μόνο για τον σεφ, αλλά και για να αποκτήσουν νέο στέκι. Στην κουζίνα βρίσκεται ο σεφ Χάρης Μαρίστα, ο οποίος...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation