πριν από  3 ώρες 10 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τη συνταγή μάς έδωσε ο Παναγιώτης Σαϊτανούδης από την Κοινότητα "Πελίτι", ο οποίος μπορεί να μας προμηθεύσει και την απαραίτητη "μάνα" από μηλόξιδο. 9 μήνες αναμονή, Σύνολο: 9 μήνεςΥλικά Βάρος: για περίπου 3 λίτρα 5 κιλά ώριμα μήλα, γερά, οποιασδήποτε ποικιλίας ένα μικρό κομμάτι "μάνα", δηλαδή το ίζημα από φυσικής παρασκευής μηλόξιδο που περιέχει τους απαραίτητους μύκητες της ζύμωσηςΔιαδικασίαΓια το μηλόξιδο, ξεκινάμε πλένοντας τα καλά τα μήλα και, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα περνάμε από αποχυμωτή για να πάρουμε τον καθαρό χυμό τους (περίπου 3 λίτρα).Ρίχνουμε τον χυμό σε μια μεγάλη γυάλα που να τον χωράει (ή τον μοιράζουμε σε δύο μικρότερες), φροντίζοντας η στάθμη του χυμού να φτάσει 10 εκ. από το στόμιο της γυάλας.Ρίχνουμε στη γυάλα ένα μικρό κομμάτι "μάνα".Σκεπάζουμε τη γυάλα με ένα κομμάτι τούλι ή τουλπάνι, που στερεώνουμε με σπάγκο ή λαστιχάκι.Τοποθετούμε σε σκιερό σημείο (π.χ. ένα ντουλάπι) και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation