Μπακαλιάρος ανακατωμένος με το ρύζι
Γύρω στο 1650, 120 Κρητικοί από τους Αγίους Δέκα του Ηρακλείου εγκαταστάθηκαν στην Κέρκυρα και δημιούργησαν το χωριό Αγιοι Δέκα. Ενα από τα πιάτα τους, ο μπακαλιάρος με ρύζι, έγινε σύντομα δημοφιλές και στους Κερκυραίους. 30' προετοιμασία - 35' μαγείρεμα / Σύνολο: 1 ώρα και 5'Υλικά Μερίδες: 3500 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο, παστός και ξαλμυρισμένος ή φρέσκος250 γρ. ρύζι Καρολίνα1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη1 ντομάτα τριμμένη (προαιρετικά)1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο, ή ρίγανη100 ml λευκό, ξηρό κρασί200 ml σπιτικός ζωμός ψαριού60 ml χυμός λεμόνι40 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα1 φύλλο δάφνης1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (προαιρετικά)40 ml ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια τον μπακαλιάρο ανακατωμένος με το ρύζι, ξεκινάμε με τον μπακαλιάρο.Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(334)
- politismos(25)
- Βιβλία(23)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(24)
- Κινηματογράφος(44)
- Μουσική(30)
- Παράξενα(19)
- Τέχνη(10)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.