πριν από  1 ημέρα 19 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Νίκη Χρυσανθίδου Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης 04.06.2025 • 08:05 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Στην Πόλη τα αποκαλούν "κουρού μπουγάτσα" που θα πει ζύμη στεγνή και τραγανή. Θα σας θυμίσουν την τυρόπιτα κουρού αν και δεν είναι γεμιστά με τυρί. Εσείς ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να τα γεμίσετε με φέτα. Η γεύση τους είναι ουδέτερη (προς το αλμυρό), οπωσδήποτε πάντως δεν είναι γλυκά. Είναι καταπληκτική ιδέα για κολατσιό στο σχολείο, αλλά συνοδεύουν και τον καφέ ή το τσάι. 20' προετοιμασία, 25' ψήσιμο, 15' αναμονή Σύνολο: 1 ώραΥλικά Κομμάτια: 18-20 100 γρ. βούτυρο αγελάδας 180 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό 150 γρ. καλαμποκέλαιο 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. σούπας ξίδι 1 + 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 1 αυγό για άλειμμα, ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας νερό σουσάμι και μαυροκούκι για πασπάλισμα ΔιαδικασίαΛιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Σε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation