Μύδια πλακί
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μύδια, καθαρίζουμε καλά το κέλυφος με συρμάτινο βουρτσάκι και με ένα μαχαιράκι τραβάμε και αφαιρούμε το "γένι" τους. Τα αχνίζουμε σε λίγο νερό, σε σκεπασμένη κατσαρόλα, για 3-5 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Παίρνουμε την ψίχα από τα υπόλοιπα και την αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Υλικά Μερίδες: 2 500 γρ. μύδια ψίχα, κατεψυγμένα, ξεπαγωμένα 1 πιπεριά κέρατο, σε μέτρια καρέ 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μέτρια καρέ 1/2 καυτερή πιπερίτσα πράσινη, ψιλοκομμένη 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη, σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα 100 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τα μύδια πλακί ξεπλένουμε πολύ καλά τα μύδια ψίχα σε ένα σουρωτήρι, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά για 1 ώρα και τα σκουπίζουμε σχολαστικά με χαρτί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(661)
- politismos(100)
- Βιβλία(20)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(33)
- Κινηματογράφος(77)
- Μουσική(32)
- Παράξενα(37)
- Τέχνη(100)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.