πριν από  8 ώρες 47 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μύδια, καθαρίζουμε καλά το κέλυφος με συρμάτινο βουρτσάκι και με ένα μαχαιράκι τραβάμε και αφαιρούμε το "γένι" τους. Τα αχνίζουμε σε λίγο νερό, σε σκεπασμένη κατσαρόλα, για 3-5 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Παίρνουμε την ψίχα από τα υπόλοιπα και την αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Υλικά Μερίδες: 2 500 γρ. μύδια ψίχα, κατεψυγμένα, ξεπαγωμένα 1 πιπεριά κέρατο, σε μέτρια καρέ 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μέτρια καρέ 1/2 καυτερή πιπερίτσα πράσινη, ψιλοκομμένη 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη, σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα 100 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τα μύδια πλακί ξεπλένουμε πολύ καλά τα μύδια ψίχα σε ένα σουρωτήρι, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά για 1 ώρα και τα σκουπίζουμε σχολαστικά με χαρτί...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation