Μυρμηγκάτο, σιροπιαστό και τρουφάτο
Newsroom 05.05.2025 • 21:16 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Τα μικρά σκούρα στίγματα της τρούφας σοκολάτας στην ψίχα του κέικ τού έδωσαν αυτό το αρκετά παράδοξο όνομα. Είναι κέικ απλό, νοστιμότατο, λαχταριστό, ωραία ισορροπημένο στην αναλογία βανίλια-σοκολάτα, αρέσει ακόμη και σε όσους δεν ενθουσιάζονται με το φουλ σοκολατένιο κέικ και, επιπλέον, είναι σιροπιαστό. Πώς να μην αρέσει σε γενιές και γενιές; 30' προετοιμασία 50' ψήσιμο 1 ώρα αναμονή Σύνολο: 2 ώρες και 20'Υλικά Μερίδες: 10-12 250 γρ.βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για τη φόρμα 100 γρ. ζάχαρη 6 αυγά 2 βανιλίνες 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για τη φόρμα 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 200 γρ. τρούφα σοκολάταςΓια το σιρόπι 300 γρ. ζάχαρη 400 ml νερό Διαδικασία Για το μυρμηγκάτο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια απλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(599)
- politismos(32)
- Βιβλία(45)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(48)
- Κινηματογράφος(60)
- Μουσική(38)
- Παράξενα(49)
- Τέχνη(22)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.