πριν από  3 ώρες 18 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Σε κάποια παλιά ζαχαροπλαστεία-γαλακτοπωλεία υπάρχει ακόμη στο μενού, συχνά με το όνομα "κασάτο", που όμως δεν πρέπει να μπερδεύουμε με το άλλο παγωτό κασάτο ή κασάτα, το οποίο είναι ένα παγωμένο γλύκισμα με φρουτάκια μέσα, στην ουσία ένα παρφέ. Το ναπολιτάνικο παγωτό κασάτο είναι μια τριπλέτα γεύσεων που παρατάσσονται στη σειρά μέσα στο δοχείο παγωτού, σαν μια χαρούμενη σημαία. Κάποιες φορές, μία από τις τρεις γεύσεις που συμμετέχουν είναι το παγωτό φιστίκι. Κάποιοι λένε ότι η προέλευση του παγωτού είναι ναπολιτάνικη (εξ ου και το όνομα). Και πράγματι, στην Ιταλία έχουν το δικό τους αντίστοιχο παγωτό, ονόματι spumoni. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, Ιταλοί μετανάστες το έφεραν μαζί τους στην Αμερική, όπου επικράτησε ως neapolitan ice cream (ναπολιτάνικο παγωτό). Μια άλλη θεωρία όμως λέει ότι η συνταγή δημιουργήθηκε το 1839 από τον ζαχαροπλάστη Louis Ferdinand Jungius προς τιμήν ενός Γερμανού ευγενούς. Το πώς προέκυψε στα ελληνικά το όνομα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation