Ντολμαδάκια από το Ρέθυμνο με ρύζι, ντομάτα και μυρωδικά
Newsroom 06.05.2025 • 18:29 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Τα "ορφανά" ντολμαδάκια φτιάχνονται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί. Αλλού, όμως, όπως στις Μαργαρίτες του Ρεθύμνου, συνοδεύουν και το τραπέζι της Ανάστασης.Υλικά Τεμάχια: 60-70 300 γρ. φρέσκα αμπελόφυλλα, καλά πλυμένα ή, εναλλακτικά, 450 γρ. αμπελόφυλλα, συσκευασμένα σε γυάλινο βάζο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 200 ml ελαιόλαδο χυμός 1 μέτριου λεμονιού ή όσο λεμόνι μάς αρέσει Για τη γέμιση 300 γρ. ρύζι φάνσυ (για γεμιστά) ή νυχάκι, καλά πλυμένο στο σουρωτήρι και στραγγισμένο 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα, ξεφλουδισμένη και χοντροτριμμένη ή 2 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα 1/2 μάτσο ψιλοκομμένος μαϊντανός, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια τα ντολμαδάκια, αν πάρουμε φρέσκα αμπελόφυλλα, τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει για περίπου 3 λεπτά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(549)
- politismos(32)
- Βιβλία(35)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(35)
- Κινηματογράφος(65)
- Μουσική(21)
- Παράξενα(45)
- Τέχνη(20)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.