πριν από  1 ώρα 55 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 06.05.2025 • 18:29 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Τα "ορφανά" ντολμαδάκια φτιάχνονται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί. Αλλού, όμως, όπως στις Μαργαρίτες του Ρεθύμνου, συνοδεύουν και το τραπέζι της Ανάστασης.Υλικά Τεμάχια: 60-70 300 γρ. φρέσκα αμπελόφυλλα, καλά πλυμένα ή, εναλλακτικά, 450 γρ. αμπελόφυλλα, συσκευασμένα σε γυάλινο βάζο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 200 ml ελαιόλαδο χυμός 1 μέτριου λεμονιού ή όσο λεμόνι μάς αρέσει Για τη γέμιση 300 γρ. ρύζι φάνσυ (για γεμιστά) ή νυχάκι, καλά πλυμένο στο σουρωτήρι και στραγγισμένο 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα, ξεφλουδισμένη και χοντροτριμμένη ή 2 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα 1/2 μάτσο ψιλοκομμένος μαϊντανός, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια τα ντολμαδάκια, αν πάρουμε φρέσκα αμπελόφυλλα, τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει για περίπου 3 λεπτά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation