πριν από  1 ημέρα 7 ώρες

Naftemporiki.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Με τη δική του παράδοση και ιστορία στο πιάτο. Οι ντοματοκεφτέδες δεν είναι ένας απλός μεζές, ούτε ένα απλό ορεκτικό. Κουβαλούν μέσα τους την ιστορία, τη γη και τις συνήθειες των κατοίκων του νησιού και πρόκειται για μια συνταγή που γεννήθηκε από την ανάγκη και εξελίχθηκε σε σήμα κατατεθέν της τοπικής γαστρονομίας, ιδανική για να συνοδεύσει ούζο ή κρασί. Και ήρθε η ώρα να την ανακαλύψουμε. Από την ηφαιστειακή γη στο πιάτο Η Σαντορίνη είναι ένας τόπος με ιδιαίτερο περιβάλλον: το ηφαιστειακό έδαφος, η έλλειψη νερού και η μοναδική υγρασία της νύχτας δημιούργησαν ένα σπάνιο προϊόν: τη μικροσκοπική, γλυκιά και πυκνόσαρκη τομάτα Σαντορίνης. Η πρώτη αναφορά στην καλλιέργεια ντομάτας στον τόπο, μάλιστα, είναι από το 1875, όταν η παραγωγή της κάλυπτε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων. Αυτές οι τομάτες, πλούσιες σε γεύση και αρωματικές, αποτέλεσαν τη βάση για τους ντοματοκεφτέδες. Οι ντόπιοι, με ελάχιστα υλικά στη διάθεσή τους, έφτιαχναν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation