Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης: Γιατί έχουν γράψει ιστορία;
Με τη δική του παράδοση και ιστορία στο πιάτο. Οι ντοματοκεφτέδες δεν είναι ένας απλός μεζές, ούτε ένα απλό ορεκτικό. Κουβαλούν μέσα τους την ιστορία, τη γη και τις συνήθειες των κατοίκων του νησιού και πρόκειται για μια συνταγή που γεννήθηκε από την ανάγκη και εξελίχθηκε σε σήμα κατατεθέν της τοπικής γαστρονομίας, ιδανική για να συνοδεύσει ούζο ή κρασί. Και ήρθε η ώρα να την ανακαλύψουμε. Από την ηφαιστειακή γη στο πιάτο Η Σαντορίνη είναι ένας τόπος με ιδιαίτερο περιβάλλον: το ηφαιστειακό έδαφος, η έλλειψη νερού και η μοναδική υγρασία της νύχτας δημιούργησαν ένα σπάνιο προϊόν: τη μικροσκοπική, γλυκιά και πυκνόσαρκη τομάτα Σαντορίνης. Η πρώτη αναφορά στην καλλιέργεια ντομάτας στον τόπο, μάλιστα, είναι από το 1875, όταν η παραγωγή της κάλυπτε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων. Αυτές οι τομάτες, πλούσιες σε γεύση και αρωματικές, αποτέλεσαν τη βάση για τους ντοματοκεφτέδες. Οι ντόπιοι, με ελάχιστα υλικά στη διάθεσή τους, έφτιαχναν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(653)
- politismos(68)
- Βιβλία(14)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(46)
- Κινηματογράφος(31)
- Μουσική(53)
- Παράξενα(84)
- Τέχνη(97)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.