Ο τέλειος μουσακάς της Νένας Ισμυρνόγλου
Οργανωθείτε με τα τηγανίσματα και τα ψησίματα των λαχανικών, ακόμα και από την προηγούμενη ημέρα, και ετοιμάστε έναν μπελαλίδικο μεν, αλλά αξεπέραστο σε νοστιμιά μουσακά, τον βασιλιά του κυριακάτικου τραπεζιού. 1 ώρα προετοιμασία 2 ώρες και 30' ψήσιμο 1 ώρα αναμονή Σύνολο: 4 ώρες και 30'Υλικά Μερίδες: για ταψί 32 εκ., για 6 μερίδες Για τα λαχανικά και το ταψί 8 ντομάτες, κομμμένες σε φέτες-μισοφέγγαρα πάχους 0,5 εκ. 1.500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ. 2 πιπεριές κέρατο, σε μέτριες λωρίδες 1.200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες πάχους 0,5 εκ. 15 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος αρκετό ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τον κιμά 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά 300 γρ. κιμάς χοιρινός, από σπάλα 1 φύλλο δάφνης 250 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 6-7 κόκκοι μπαχάρι, χοντροσπασμένοι 1 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη 1/2 ξυλάκι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(665)
- politismos(39)
- Βιβλία(57)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(46)
- Κινηματογράφος(89)
- Μουσική(54)
- Παράξενα(58)
- Τέχνη(27)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.