πριν από  1 ημέρα 19 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 02.06.2025 • 18:28 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Το γιατί γίνονται τόσο αφράτες, έχει να κάνει με τον τρόπο που πλάθονται αυτές οι τηγανίτες και το εξηγεί η 82χρονη Σπυριδούλα Μέριανου-Μπαλή: "Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική, να μην κολλάει στο χέρι. Το νερό το ρίχνεις λίγο λίγο και ζυμώνεις με δυνατά διπλώματα, χτυπώντας το, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες, να παίρνει αέρα. Όταν δω φουσκάλες, είναι έτοιμο". Το τηγάνισμα είναι επίσης ασυνήθιστο: "Κόβεις ένα λιανό κομματάκι από το ζυμάρι, βουτάς τα χέρια συνέχεια σε λάδι και το πλάθεις μακρουλό στον αέρα, να κρέμεται, για να μακρύνει, τραβηχτά. Αν το πλάσεις στον πάγκο, δεν φουσκώνει, θέλει τραβηχτό". Αυτό το τράβηγμα, που τις κάνει να εγκλωβίζουν κι άλλο αέρα, είναι που τις κάνει τόσο αφράτες, με μια λεπτότατη, κριτσανιστή κρούστα εξωτερικά και αρωματικές και αφράτες εντός. Το σερβίρισμα γίνεται με ζάχαρη, που τη ρίχνουν σε μια ακρούλα του πιάτου, κόβουν μπουκιές τις...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation