Οι γιορτινές, αφράτες τηγανίτες του Χλωμού
Newsroom 02.06.2025 • 18:28 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Το γιατί γίνονται τόσο αφράτες, έχει να κάνει με τον τρόπο που πλάθονται αυτές οι τηγανίτες και το εξηγεί η 82χρονη Σπυριδούλα Μέριανου-Μπαλή: "Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική, να μην κολλάει στο χέρι. Το νερό το ρίχνεις λίγο λίγο και ζυμώνεις με δυνατά διπλώματα, χτυπώντας το, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες, να παίρνει αέρα. Όταν δω φουσκάλες, είναι έτοιμο". Το τηγάνισμα είναι επίσης ασυνήθιστο: "Κόβεις ένα λιανό κομματάκι από το ζυμάρι, βουτάς τα χέρια συνέχεια σε λάδι και το πλάθεις μακρουλό στον αέρα, να κρέμεται, για να μακρύνει, τραβηχτά. Αν το πλάσεις στον πάγκο, δεν φουσκώνει, θέλει τραβηχτό". Αυτό το τράβηγμα, που τις κάνει να εγκλωβίζουν κι άλλο αέρα, είναι που τις κάνει τόσο αφράτες, με μια λεπτότατη, κριτσανιστή κρούστα εξωτερικά και αρωματικές και αφράτες εντός. Το σερβίρισμα γίνεται με ζάχαρη, που τη ρίχνουν σε μια ακρούλα του πιάτου, κόβουν μπουκιές τις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(684)
- politismos(54)
- Βιβλία(49)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(42)
- Κινηματογράφος(89)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(59)
- Τέχνη(19)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.