Οι καλύτερες σεράνο της Αθήνας: το τοπ 5 του Γαστρονόμου
Newsroom 07.05.2025 • 18:29 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Κοντά κοντά, πλάι στο ποντικάκι, την αμυγδάλου και τη σοκολατίνα, συνήθως βρίσκεται και η σεράνο, ολοκληρώνοντας τη ρετρό αγία τετράδα που τις προηγούμενες δεκαετίες τουλάχιστον δεν έλειπε από κανένα σχεδόν ζαχαροπλαστείο. Η σύνθεσή της: στρώσεις από σκούρο παντεσπάνι και ενδιάμεσα -εδώ έγκειται και η διαφορά της από την σοκολατίνα- παχιά σοκολατένια κρέμα, αφρατεμένη με ιταλική μαρέγκα (μαρέγκα που φτιάχνεται με σιρόπι αντί για ζάχαρη). Πιο ήπια σοκολατένια αλλά με πιο πλούσια υφή από τη σοκολατίνα, η σεράνο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καλύπτεται με γλάσο αλλά με την κρέμα σεράνο σε ροζέτες ή γραμμούλες στοιχισμένες με τη βοήθεια του κορνέ. Το κερασάκι είναι προαιρετικό, αλλά όσο να πεις χρειάζεται. Δοκιμάσαμε πολλές: σεράνο με δύο ή τρεις στρώσεις παντεσπάνι, στολισμένες με ροζέτες ή γραμμές σοκολατένιας κρέμας, με κερασάκια ή σαντιγί. Δεν γίνεται βέβαια να αναφερθεί κανείς στη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(752)
- politismos(56)
- Βιβλία(58)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(61)
- Κινηματογράφος(99)
- Μουσική(73)
- Παράξενα(51)
- Τέχνη(33)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.