πριν από  1 ημέρα 10 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 07.05.2025 • 18:29 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Κοντά κοντά, πλάι στο ποντικάκι, την αμυγδάλου και τη σοκολατίνα, συνήθως βρίσκεται και η σεράνο, ολοκληρώνοντας τη ρετρό αγία τετράδα που τις προηγούμενες δεκαετίες τουλάχιστον δεν έλειπε από κανένα σχεδόν ζαχαροπλαστείο. Η σύνθεσή της: στρώσεις από σκούρο παντεσπάνι και ενδιάμεσα -εδώ έγκειται και η διαφορά της από την σοκολατίνα- παχιά σοκολατένια κρέμα, αφρατεμένη με ιταλική μαρέγκα (μαρέγκα που φτιάχνεται με σιρόπι αντί για ζάχαρη). Πιο ήπια σοκολατένια αλλά με πιο πλούσια υφή από τη σοκολατίνα, η σεράνο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καλύπτεται με γλάσο αλλά με την κρέμα σεράνο σε ροζέτες ή γραμμούλες στοιχισμένες με τη βοήθεια του κορνέ. Το κερασάκι είναι προαιρετικό, αλλά όσο να πεις χρειάζεται. Δοκιμάσαμε πολλές: σεράνο με δύο ή τρεις στρώσεις παντεσπάνι, στολισμένες με ροζέτες ή γραμμές σοκολατένιας κρέμας, με κερασάκια ή σαντιγί. Δεν γίνεται βέβαια να αναφερθεί κανείς στη...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation