Οι ντοματένιες: 26 κόκκινες καλοκαιρινές μακαρονάδες
Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα από μια σπαγγετάδα με ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες με ψωμωμένη, συμπαγή σάρκα και άρωμα. Είτε ωμές, για έξτρα ζωντάνια και φρεσκάδα, είτε φουρνιστές -έτσι αποκτάνε μια ιδιαίτερη γλύκα- είτε σιγομαγειρεμένες στην κατσαρόλα. Τυχεροί όσοι τις έχουν κατευθείαν από το μποστάνι. Οι υπόλοιποι πάμε ψάχνοντας. Αξίζει όμως να τη βρεις την καλή ντομάτα. Η κόκκινη σάλτσα απογειώνει τα ζυμαρικά. Ένα καλοδιαλεγμένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μερικές σκελίδες σκόρδο, λίγος φρέσκος βασιλικός, δυόσμος ή ρίγανη, κι έχεις ένα φαγητό ταπεινό και πεντανόστιμο. Που, εύκολο και, τις πιο πολλές φορές τουλάχιστον, γρήγορο, ταιριάζει και με τη βιασύνη της πόλης, και την με ανεμελιά των διακοπών. Λίγο τυρί από πάνω και πιάνουν δουλειά τα πιρούνια. Ζυμαρικά μπορούμε να διαλέξουμε όποια θέλουμε, αν και προτιμάμε αυτά που τα αγκαλιάζει πιο σφιχτά η σάλτσα ή έχουν κοιλώματα για να χωθεί. Σπαγγέτι, λινγκουίνι, πένες.... Κι η ίδια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(701)
- politismos(46)
- Βιβλία(26)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(42)
- Κινηματογράφος(73)
- Μουσική(26)
- Παράξενα(56)
- Τέχνη(116)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.