πριν από  2 ημέρες 4 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα από μια σπαγγετάδα με ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες με ψωμωμένη, συμπαγή σάρκα και άρωμα. Είτε ωμές, για έξτρα ζωντάνια και φρεσκάδα, είτε φουρνιστές -έτσι αποκτάνε μια ιδιαίτερη γλύκα- είτε σιγομαγειρεμένες στην κατσαρόλα. Τυχεροί όσοι τις έχουν κατευθείαν από το μποστάνι. Οι υπόλοιποι πάμε ψάχνοντας. Αξίζει όμως να τη βρεις την καλή ντομάτα. Η κόκκινη σάλτσα απογειώνει τα ζυμαρικά. Ένα καλοδιαλεγμένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μερικές σκελίδες σκόρδο, λίγος φρέσκος βασιλικός, δυόσμος ή ρίγανη, κι έχεις ένα φαγητό ταπεινό και πεντανόστιμο. Που, εύκολο και, τις πιο πολλές φορές τουλάχιστον, γρήγορο, ταιριάζει και με τη βιασύνη της πόλης, και την με ανεμελιά των διακοπών. Λίγο τυρί από πάνω και πιάνουν δουλειά τα πιρούνια. Ζυμαρικά μπορούμε να διαλέξουμε όποια θέλουμε, αν και προτιμάμε αυτά που τα αγκαλιάζει πιο σφιχτά η σάλτσα ή έχουν κοιλώματα για να χωθεί. Σπαγγέτι, λινγκουίνι, πένες.... Κι η ίδια...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation