πριν από  1 ημέρα 1 ώρα

Athensmagazine.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια βραδιά στην οδό Σαλαμίνος, στον ήσυχο πεζόδρομο του Κεραμεικού, αποδεικνύει ότι η αυθεντικότητα μιας κουζίνας δεν είναι θέμα διαβατηρίου, αλλά συγκίνησης. Το "Osteria Mamma", που άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι ο φόρος τιμής της οικογένειας Σαράντη στη μητέρα τους, αλλά και το " κινηματογραφικό " εστιατόριο της Αθήνας. Η chef Ελένη Σαράντη ερμηνεύει την ιταλική παράδοση με ένα προσωπικό ύφος που σέβεται την ευθύτητα των υλικών, επιτυγχάνοντας το πιο δύσκολο στοίχημα της γαστρονομίας: να μαγειρεύει συνεχώς καλά και με συνέπεια. Η γαστρονομική θεωρία υποστηρίζει πως η ιταλική κουζίνα είναι ιερή. Πρέπει να είσαι Nonna για να καταλάβεις τι σημαίνει " αρκετό " στην pasta και τι είναι το σωστό al dente. Σε μεγάλο βαθμό, συμφωνώ: το χέρι που έχει κληρονομήσει τη γεύση έχει ένα πλεονέκτημα. Όμως, η επίσκεψή μου στο Osteria Mamma μου υπενθύμισε κάτι πιο βαθύ: η ιταλική κουζίνα είναι, πάνω απ' όλα, αγάπη και ειλικρίνεια. Και αυτά δεν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation