πριν από  20 ώρες 42 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Με την ίδια κρέμα, αλλάζοντας απλώς το άρωμα ή προσθέτοντας σοκολάτα, χυμούς φρούτων, λικέρ κ.λπ., μπορούμε να φτιάξουμε δεκάδες άλλες γεύσεις παγωτού. 40' προετοιμασία 30' μαγείρεμα 12 ώρες αναμονή Σύνολο: 13 ώρες και 10' Υλικά Μερίδες: 600 γρ. 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά 100 γρ. ζάχαρη 6 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών 1/2 κλωναράκι φυσικής βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνη Διαδικασία Αν χρησιμοποιήσουμε κλωναράκι βανίλιας, το σχίζουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι, το ανοίγουμε και με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να μαζέψουμε τους αρωματικούς σπόρους.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα σποράκια της βανίλιας (ή τη βανιλίνη) και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε αμέσως με μια κουτάλα ώστε να ενωθούν τα υλικά.Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας, αλλά πριν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation