πριν από  31 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Γαστρονόμος 05.05.2025 • 13:03 Κοινοποίηση 0 Σχόλια 5' προετοιμασία 8' μαγείρεμα Σύνολο: 13' Υλικά 4 φλιτζ. τσαγιού φράουλες, κομμένες στα 4 ή στα 6 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι Προαιρετικά αρωματικά τα σποράκια από 1/2 κλωνάρι βανίλια 1 κομματάκι κανέλα ξύσμα λεμονιού 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα χοντροτριμμένο πιπέρι δυόσμος Διαδικασία Για να φτιάξουμε την πανεύκολη μαρμελάδα φράουλα του 10λεπτου, πρώτα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 1-2 φορές.Ψήνουμε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας πότε πότε και πιέζοντας λίγο τα κομμάτια του φρούτου, μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να δέσει. Υπολογίζουμε 8-10 λεπτά. Δεν ψήνουμε πάρα πολύ γιατί θέλουμε να μείνει ζωντανή η αίσθηση του φρούτου. Επίσης, είναι ωραίο να συναντάμε κομματάκια φράουλας στο δόντι.Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation