Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό: Ισλί μικρασιάτικο, μοσχομυριστό και με σιροπιαστή καρδιά
Το παραδοσιακό μικρασιατικό ισλί είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα γλυκά, βαθιά δεμένο με τις μνήμες και τις γεύσεις των προσφύγων. Με άρωμα κανελογαρύφαλλο, τραγανή ζύμη και σιροπιαστή καρδιά, το ισλί συμβολίζει τη θαλπωρή, τη φιλοξενία και τη γλυκιά συνέχεια της μικρασιατικής παράδοσης. Δεν είναι αυθεντικό ισλί, παρά μόνο όταν είναι κεντημένο με την αυθεντική τσιμπίδα, ένα πολύ κοντό τσιμπιδάκι που το έφτιαχναν οι σιδεράδες ειδικά για το ισλί και συνήθως είχε τρία δοντάκια. Συνταγή: Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό - Ισλί μικρασιάτικο Υλικά Τεμάχια: 70-75 500 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 800 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες 1/2 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα (σκόνη) 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 250 γρ. καρυδόψιχα κοπανισμένη 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη Για το σιρόπι 500 ml νερό 600 γρ. ζάχαρη 400 γρ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(578)
- politismos(43)
- Βιβλία(22)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(35)
- Κινηματογράφος(25)
- Μουσική(16)
- Παράξενα(40)
- Τέχνη(80)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.