Πάστα φλώρα από την Κέρκυρα με γέμιση μαρμελάδα φράουλα
Newsroom 13.05.2025 • 21:29 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην "πάστα φρόλα" και στις "πασταφρόλες", κερκυραϊκά γλυκά και τα δύο, με βενετσιάνικο όνομα και προέλευση. Η πρώτη είναι η γνωστή μας πάστα φλόρα, η γλυκιά τάρτα με την εύθρυπτη ζύμη, με πλεκτό ζυμαρένιο στόλισμα στην επιφάνεια. Γίνεται συνήθως λεπτή και γεμίζεται με μαρμελάδα ανοιξιάτικων φρούτων, όπως τα μπουρνέλα (βανίλιες), οι νέσπολες (μούσμουλα) ή η σπάνια, μικρή και απίθανα αρωματική αγριοφράουλα, "αυτή η φαμόζα δική μας φράουλα", όπως υπερήφανα γράφει η Νινέττα Λάσκαρι. Οι πασταφρόλες, από την άλλη, είναι φαρδιά μπισκότα με την ίδια ζύμη, αλλά γεμιστά με μαρμελάδα συνήθως από μπουρνέλα, δεν πρόκειται δηλαδή για ανοιχτές τάρτες. Εδώ, ο Κερκυραίος σεφ προτείνει την κλασική πάστα φρόλα με τις κορφιάτικες αγριοφράουλες, αλλά μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με όποια μαρμελάδα, σπιτική ή του εμπορίου, μας αρέσει. 30' προετοιμασία 25' ψήσιμο 2 ώρες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(703)
- politismos(60)
- Βιβλία(51)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(47)
- Κινηματογράφος(89)
- Μουσική(61)
- Παράξενα(68)
- Τέχνη(25)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.