πριν από  10 ώρες 7 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 13.05.2025 • 21:29 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην "πάστα φρόλα" και στις "πασταφρόλες", κερκυραϊκά γλυκά και τα δύο, με βενετσιάνικο όνομα και προέλευση. Η πρώτη είναι η γνωστή μας πάστα φλόρα, η γλυκιά τάρτα με την εύθρυπτη ζύμη, με πλεκτό ζυμαρένιο στόλισμα στην επιφάνεια. Γίνεται συνήθως λεπτή και γεμίζεται με μαρμελάδα ανοιξιάτικων φρούτων, όπως τα μπουρνέλα (βανίλιες), οι νέσπολες (μούσμουλα) ή η σπάνια, μικρή και απίθανα αρωματική αγριοφράουλα, "αυτή η φαμόζα δική μας φράουλα", όπως υπερήφανα γράφει η Νινέττα Λάσκαρι. Οι πασταφρόλες, από την άλλη, είναι φαρδιά μπισκότα με την ίδια ζύμη, αλλά γεμιστά με μαρμελάδα συνήθως από μπουρνέλα, δεν πρόκειται δηλαδή για ανοιχτές τάρτες. Εδώ, ο Κερκυραίος σεφ προτείνει την κλασική πάστα φρόλα με τις κορφιάτικες αγριοφράουλες, αλλά μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με όποια μαρμελάδα, σπιτική ή του εμπορίου, μας αρέσει. 30' προετοιμασία 25' ψήσιμο 2 ώρες...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation