πριν από  10 ώρες 55 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 12.05.2025 • 15:11 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Οι άφθονες μαρμελάδες της Ορμύλιας που κάνουν οι μοναχές με φρούτα από τα οπωροφόρα δέντρα της μονής της Ορμύλιας, βασισμένες σε πατροπαράδοτες συνταγές χωρίς συντηρητικά, ενισχύουν την πάστα φλόρα, που την απολαμβάνουν ως επιδόρπιο.Υλικά Μερίδες: για ταρτιέρα διαμέτρου 24-25 εκ. 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 300 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη + λίγη επιπλέον, για το άλειμμα 2 κουτ. σούπας κονιάκ 110 γρ. ζάχαρη Για τη γέμιση περίπου 400 γρ. μαρμελάδα (π.χ. βερίκοκο, κόκκινων φρούτων, ροδάκινο ή άλλη της αρεσκείας μας)ΔιαδικασίαΓια τη πάστα φλώρα, ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το κονιάκ και ζυμώνουμε με τον γάντζο, γρήγορα και για λίγο, μέχρι απλώς να ενωθούν σε ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη τον πυθμένα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation