Πάστα φλώρα νηστίσιμη
Newsroom 12.05.2025 • 15:11 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Οι άφθονες μαρμελάδες της Ορμύλιας που κάνουν οι μοναχές με φρούτα από τα οπωροφόρα δέντρα της μονής της Ορμύλιας, βασισμένες σε πατροπαράδοτες συνταγές χωρίς συντηρητικά, ενισχύουν την πάστα φλόρα, που την απολαμβάνουν ως επιδόρπιο.Υλικά Μερίδες: για ταρτιέρα διαμέτρου 24-25 εκ. 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 300 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη + λίγη επιπλέον, για το άλειμμα 2 κουτ. σούπας κονιάκ 110 γρ. ζάχαρη Για τη γέμιση περίπου 400 γρ. μαρμελάδα (π.χ. βερίκοκο, κόκκινων φρούτων, ροδάκινο ή άλλη της αρεσκείας μας)ΔιαδικασίαΓια τη πάστα φλώρα, ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το κονιάκ και ζυμώνουμε με τον γάντζο, γρήγορα και για λίγο, μέχρι απλώς να ενωθούν σε ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη τον πυθμένα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(649)
- politismos(53)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(77)
- Μουσική(36)
- Παράξενα(56)
- Τέχνη(20)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.