πριν από  22 ώρες 50 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Παλιός παίκτης του Άρη και της ΑΕΚ, ο Ντίνος Μπαλλής, όταν αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, άνοιξε με τον Δραμινό πεθερό του το πατσατζίδικο, τη δεκαετία του '90. Η τέχνη πέρασε από τον παππού στον εγγονό, τον Αντρέα, που αγάπησε από μικρός τη δύσκολη δουλειά του πατσατζή. H κουζίνα του λαμποκοπάει από την πάστρα -είναι σχεδόν εμμονικός με την καθαριότητα- και ούτε ο πατσάς του θα σου μυρίσει έντονα ούτε το μαγαζί με το που μπεις. Από τα "μυστικά" του είναι τα πυρότουβλα κάτω από τα καζάνια, που κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία και βοηθούν τον πατσά να χυλώνει και να "κολλάει στα χείλια", όπως πρέπει, σύμφωνα με τους παλιούς. Ακόμα και αν δεν τρως πατσά, αξίζει να περάσεις από εκεί και να "στρώσεις" με μια κρεατόσουπα, γιουβαρλάκια ή την εξίσου φημισμένη τους μαγειρίτσα που φτιάχνουν ολοχορνίς. O Αντρέας Μπαλλής πήρε να ηνία της κουζίνας από τον παππού του. "Από εφτά χρονών με πήγε στα τσικό ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου. Ήταν άρρωστος...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation