Πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό
Αστέριος Κουστούδης 06.05.2025 • 21:34 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Το εμβληματικό τυρί της Βόρειας Ελλάδας, αυτό που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς, το κασέρι, τρυπώνει στο κλασικό πεϊνιρλί για μοναδικές απολαύσεις.Υλικά Τεμάχια: 6 Για τη ζύμη 1 φακελάκι (7-9 γρ.) ξηρή μαγιά περίπου 350 ml χλιαρό νερό 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι σκληρό 100 γρ. καλαμποκάλευρο ψιλό 15 γρ. αλάτι Για τη γέμιση 400 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο λίγη ξερή ρίγανη, για το πασπάλισμα 3 φέτες παστουρμά, κομμένες στη μέση 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε 6 κομμάτια 6 κρόκοι αυγών (προαιρετικά) φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία ΖύμηΓια να φτιάξουμε το πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό, ξεκινάμε με τη ζύμη.Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε κατά μέρος για 5-6 λεπτά, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα δύο άλευρα και το αλάτι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(599)
- politismos(32)
- Βιβλία(45)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(48)
- Κινηματογράφος(60)
- Μουσική(38)
- Παράξενα(49)
- Τέχνη(22)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.