πριν από  4 ώρες 23 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 09.05.2025 • 21:00 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Βενετσιάνοι, Ρώσοι, Γάλλοι, Άγγλοι. Κάθε κατακτητής που πέρασε από την Κέρκυρα άφησε παρακαταθήκη τις συνταγές του, αλλά, όπως γράφει η Κερκυραία συγγραφέας Νινέττα Λάσκαρι, στο περίφημο βιβλίο της Κέρκυρα - Μια ματιά μέσα στο χρόνο, 1204-1864, η κουζίνα του νησιού καθορίστηκε σημαντικά από τους πρώτους, τους Ενετούς. Οι υπόλοιποι άφησαν ελάχιστα πράγματα, ιδιαίτερα δε οι Άγγλοι, που, κακά τα ψέματα, δεν φημίζονται για την κουζίνα τους. Οι Κορφιάτες μάλιστα, ως γνήσιοι "gran piron", καλοφαγάδες δηλαδή, "πώς θα ήταν δυνατόν να δοκιμάσουν έστω και το λίντο, νερουλό και άνοστο φαί τους"; Οι Άγγλοι ωστόσο έφεραν στο νησί πολλά νέα προϊόντα από τις αποικίες τους, αλλά και νέες συνήθειες για την Κέρκυρα. Μία από αυτές ήταν τα πικνίκ, τα "πικινίκια", όπως τα έλεγαν οι Κερκυραίοι. "Έβλεπαν τα παιδιά τους Άγγλους στρατιώτες να τσιμπολογάνε στα υπαίθρια γεύματά τους και θαυμάζανε τη μικρή...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation