Πότε η ντομάτα γίνεται ακόμη πιο θρεπτική για τον οργανισμό μας
Αλλά πόσα ξέρουμε για τη διατροφική της αξία; Χαμηλή σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε βιταμίνες και φυτοχημικά, η αγαπημένη αυγουστιάτικη ντομάτα περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών C, Κ, Α (κυρίως με τη μορφή β-καροτίνης) και φυλλικού οξέος. Είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή καλίου, σημαντικό για την ισορροπία υγρών και την καρδιαγγειακή υγεία. Αυτό όμως που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή είναι το λυκοπένιο: ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό καροτενοειδές που έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου, για καρδιαγγειακές παθήσεις και για φωτογήρανση του δέρματος. Διαβάστε περισσότερα. Share: Share via Facebook Share via Twitter Share via LinkedIn Share via Email
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(651)
- politismos(68)
- Βιβλία(42)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(28)
- Κινηματογράφος(64)
- Μουσική(36)
- Παράξενα(44)
- Τέχνη(130)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.