πριν από  23 ώρες 9 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Χειμώνα καλοκαίρι θέλουμε freddo. Κάτι δροσερό, δυνατό και απολαυστικό. Ο παγωμένος καφές που έχει γίνει πλέον το "εθνικό" μας ρόφημα όχι μόνο έχει "εκθρονίσει" τον φραπέ, αλλά αγαπιέται πλέον και εκτός συνόρων. Παρόλο που η διαδικασία παρασκευής του είναι απλή -πάγος, καφές, χτύπημα, σερβίρισμα- έχει τα μυστικά της και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Η ομάδα του Create, δημιούργημα του κορυφαίου Έλληνα barista Στέφανου Δωματιώτη, μας έδωσε λεπτομερείς οδηγίες και συμβουλές για να φτιάξουμε τον τέλειο freddo espresso στο σπίτι. Ο καφές Ο εσπρέσο είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτό το ρόφημα. Επιλέγουμε τον καφέ της αρεσκείας μας και, αν έχουμε οικιακή μηχανή, κάνουμε μια μακριά εκχύλιση, ετοιμάζουμε δηλαδή έναν espresso lungo που είναι περίπου 50-60 γρ. Αν έχουμε μηχανή με κάψουλες, εκχυλίζουμε τουλάχιστον δύο κάψουλες. Η ζάχαρη Αν θέλουμε, σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε και τη ζάχαρη, για να μπορέσει να λιώσει. Αν την προσθέσουμε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation