Πώς φτιάχνουμε τον τέλειο freddo espresso στο σπίτι
Χειμώνα καλοκαίρι θέλουμε freddo. Κάτι δροσερό, δυνατό και απολαυστικό. Ο παγωμένος καφές που έχει γίνει πλέον το "εθνικό" μας ρόφημα όχι μόνο έχει "εκθρονίσει" τον φραπέ, αλλά αγαπιέται πλέον και εκτός συνόρων. Παρόλο που η διαδικασία παρασκευής του είναι απλή -πάγος, καφές, χτύπημα, σερβίρισμα- έχει τα μυστικά της και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Η ομάδα του Create, δημιούργημα του κορυφαίου Έλληνα barista Στέφανου Δωματιώτη, μας έδωσε λεπτομερείς οδηγίες και συμβουλές για να φτιάξουμε τον τέλειο freddo espresso στο σπίτι. Ο καφές Ο εσπρέσο είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτό το ρόφημα. Επιλέγουμε τον καφέ της αρεσκείας μας και, αν έχουμε οικιακή μηχανή, κάνουμε μια μακριά εκχύλιση, ετοιμάζουμε δηλαδή έναν espresso lungo που είναι περίπου 50-60 γρ. Αν έχουμε μηχανή με κάψουλες, εκχυλίζουμε τουλάχιστον δύο κάψουλες. Η ζάχαρη Αν θέλουμε, σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε και τη ζάχαρη, για να μπορέσει να λιώσει. Αν την προσθέσουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(762)
- politismos(69)
- Βιβλία(16)
- Βιντεοπαιχνίδια(4)
- Θέατρο & Χορός(66)
- Κινηματογράφος(86)
- Μουσική(70)
- Παράξενα(87)
- Τέχνη(129)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.