Πώς η παιδική μας ηλικία καθορίζει τις προτιμήσεις μας στο φαγητό
Το φαγητό δεν είναι απλώς θερμίδες και θρεπτικά συστατικά. Είναι συναίσθημα, μνήμη, οικογενειακή παράδοση. Και από τα πρώτα μας χρόνια, το τι τρώμε, πώς το τρώμε και με ποιον το τρώμε "χαράσσει" γευστικές διαδρομές στον εγκέφαλό μας που συχνά μας ακολουθούν για μια ζωή. Η γεύση ξεκινά στη μήτρα Ίσως δεν το είχατε σκεφτεί ποτέ, αλλά πριν καν γεννηθούμε, αρχίζουμε να "εκπαιδευόμαστε" στις γεύσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αρώματα των τροφών που καταναλώνει η έγκυος περνούν στο αμνιακό υγρό κι έτσι το έμβρυο αρχίζει να εξοικειώνεται με ορισμένες γεύσεις -ακόμα και με το σκόρδο ή το γλυκάνισο! Μετά τη γέννηση, το μητρικό γάλα συνεχίζει την "εκπαίδευση", καθώς το άρωμά του επηρεάζεται από τη διατροφή της μητέρας. Διαβάστε περισσότερα. Share: Share via Facebook Share via Twitter Share via LinkedIn Share via Email
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(703)
- politismos(60)
- Βιβλία(51)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(47)
- Κινηματογράφος(89)
- Μουσική(61)
- Παράξενα(68)
- Τέχνη(25)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.