πριν από  7 ώρες 6 λεπτά

Naftemporiki.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το φαγητό δεν είναι απλώς θερμίδες και θρεπτικά συστατικά. Είναι συναίσθημα, μνήμη, οικογενειακή παράδοση. Και από τα πρώτα μας χρόνια, το τι τρώμε, πώς το τρώμε και με ποιον το τρώμε "χαράσσει" γευστικές διαδρομές στον εγκέφαλό μας που συχνά μας ακολουθούν για μια ζωή. Η γεύση ξεκινά στη μήτρα Ίσως δεν το είχατε σκεφτεί ποτέ, αλλά πριν καν γεννηθούμε, αρχίζουμε να "εκπαιδευόμαστε" στις γεύσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αρώματα των τροφών που καταναλώνει η έγκυος περνούν στο αμνιακό υγρό κι έτσι το έμβρυο αρχίζει να εξοικειώνεται με ορισμένες γεύσεις -ακόμα και με το σκόρδο ή το γλυκάνισο! Μετά τη γέννηση, το μητρικό γάλα συνεχίζει την "εκπαίδευση", καθώς το άρωμά του επηρεάζεται από τη διατροφή της μητέρας. Διαβάστε περισσότερα. Share: Share via Facebook Share via Twitter Share via LinkedIn Share via Email

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation