πριν από  1 ημέρα 11 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Νένα Δημητρίου 05.05.2025 • 21:04 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Στο Περιστέρι, ο speciality* καφές δεν ήρθε σαν τάση, αλλά ως αποτέλεσμα μιας ανάγκης για εξέλιξη και εξειδίκευση, όταν μια νέα γενιά ανθρώπων επέλεξαν να ψάξουν και να εκπαιδευτούν. Η αρχή γράφτηκε στα μικρά στέκια της Βεάκη και του Μπουρναζίου. Γύρω στο 2007, οι ντόπιοι έπιναν φρέντο εσπρέσο στο Μικρό Καφέ, στο Cafe Cafe και στο Kika, και αργότερα στο Manor House, στο Freddo - τα πρώτα σημεία όπου άρχισε να σιγοβράζει η αλλαγή. Μια γουλιά, μικρή και πικρή Ο Χρήστος Καβράκος, γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης και ιδιοκτήτης επιχειρήσεων καφεστίασης, σήμερα 40 ετών, θυμάται την πρώτη του γνωριμία με τον εσπρέσο: "Είχαμε βγει με την παρέα μου, δεν είχα αρκετά χρήματα και έτσι πήρα τον πιο φθηνό, ήταν εσπρέσο και κόστιζε 0,70 ευρώ. Ήρθε ένα φλιτζάνι, το περιεχόμενο ήταν μια γουλιά όλο πίκρα. Απογοητεύτηκα". Ο ίδιος εργαζόταν από μόλις τελείωσε το σχολείο. Για αρκετά παιδιά στην περιοχή...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation