Πώς και γιατί το Περιστέρι έγινε η "Μέκκα" του καφέ
Νένα Δημητρίου 05.05.2025 • 21:04 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Στο Περιστέρι, ο speciality* καφές δεν ήρθε σαν τάση, αλλά ως αποτέλεσμα μιας ανάγκης για εξέλιξη και εξειδίκευση, όταν μια νέα γενιά ανθρώπων επέλεξαν να ψάξουν και να εκπαιδευτούν. Η αρχή γράφτηκε στα μικρά στέκια της Βεάκη και του Μπουρναζίου. Γύρω στο 2007, οι ντόπιοι έπιναν φρέντο εσπρέσο στο Μικρό Καφέ, στο Cafe Cafe και στο Kika, και αργότερα στο Manor House, στο Freddo - τα πρώτα σημεία όπου άρχισε να σιγοβράζει η αλλαγή. Μια γουλιά, μικρή και πικρή Ο Χρήστος Καβράκος, γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης και ιδιοκτήτης επιχειρήσεων καφεστίασης, σήμερα 40 ετών, θυμάται την πρώτη του γνωριμία με τον εσπρέσο: "Είχαμε βγει με την παρέα μου, δεν είχα αρκετά χρήματα και έτσι πήρα τον πιο φθηνό, ήταν εσπρέσο και κόστιζε 0,70 ευρώ. Ήρθε ένα φλιτζάνι, το περιεχόμενο ήταν μια γουλιά όλο πίκρα. Απογοητεύτηκα". Ο ίδιος εργαζόταν από μόλις τελείωσε το σχολείο. Για αρκετά παιδιά στην περιοχή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(599)
- politismos(32)
- Βιβλία(45)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(48)
- Κινηματογράφος(60)
- Μουσική(38)
- Παράξενα(49)
- Τέχνη(22)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.