Πώς συνδυάζουμε κρασί με φαγητό; Ό,τι πρέπει να ξέρουμε με απλά λόγια
Αν πονοκεφαλιάζετε με την επιλογή κρασιού στο εστιατόριο ή στο σπίτι και αναρωτιέστε τι πάει με τι, τρεις είναι οι κανόνες που πρέπει να θυμάστε: ο κανόνας της ομοιότητας, ο κανόνας της αντίθεσης και ο κανόνας της συμπλήρωσης. Ο πρώτος είναι ο πιο συνηθισμένος, οι άλλοι δύο είναι λιγότερο δημοφιλείς· ωστόσο, όταν είναι πετυχημένοι, μπορεί πραγματικά να απογειώσουν έναν γευστικό συνδυασμό. Ο κανόνας της ομοιότητας μας οδηγεί σε μονοπάτια ασφαλή και γνώριμα. Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας: 1. Ομοιότητα στο σώμα: Πρέπει το κρασί που θα επιλέξουμε να έχει αντίστοιχο σώμα με το πιάτο μας. Παράδειγμα: ένα μαριναρισμένο ψάρι με εσπεριδοειδή έχει ελαφρύ σώμα, ενώ το ίδιο ψάρι ψητό ή μαγειρευτό είναι πιο γεμάτο, καθώς σφίγγει η σάρκα του. Με αυτή τη λογική πρέπει να επιλέξουμε ένα ελαφρύ κρασί με τονισμένη οξύτητα για το μαριναρισμένο ψάρι, ενώ ένα πιο γεμάτο και λιπαρό για το ψητό. Ομοιότητα στην ένταση...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(768)
- politismos(68)
- Βιβλία(45)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(45)
- Κινηματογράφος(48)
- Μουσική(49)
- Παράξενα(59)
- Τέχνη(98)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.