πριν από  17 ώρες 16 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια δόση από Άκρα (το εστιατόριο των Γιάννη Λουκάκη και Σπύρου Πεδιαδιτάκη στο Παγκράτι), λίγη εσάνς από ΣυνΤροφή (το εστιατόριο του Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη και του σεφ Γιάννη Στιλιάν, στη Θεσσαλονίκη), μαζί τους μια δόση εντοπιότητας από τον Παριανό συνέταιρο Γιώργο Καβάλλη, το όλον πασπαλισμένο με κυκλαδίτικες ιδέες και συστατικά, και η συνταγή πέτυχε. Το εστιατόριο Ρέμα Φλόγα ήταν η αποκάλυψη του φετινού καλοκαιριού, ίσως η καλύτερη γαστρονομική στιγμή μου στα νησιά. Δεν πρεσβεύει κάτι καινούριο, καθώς αυτό που έχει να πει βασίζεται στις φρέσκες ιδέες που ήδη πραγματεύονται και τα "αδερφά" μαγαζιά του. Πρόκειται για μια ανανεωτική κουζίνα που εξετάζει σε βάθος την τοπικότητα, τα φρέσκα εποχικά υλικά, το zero waste, τις ήπιες μαγειρικές παρεμβάσεις, και πειραματίζεται με φαινομενικά τσιτωμένους συνδυασμούς και εύστοχες φαεινές ιδέες, που όμως λειτουργούν γιατί είναι έξυπνοι και καλά μελετημένοι - βλ. κοπανιστή με βερίκοκα στον...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation