Ρέμα Φλόγα στην Πάρο: Λουκάκης, Πεδιαδιτάκης, Μπαρμπουνάκης, μια ομάδα που κερδίζει
Μια δόση από Άκρα (το εστιατόριο των Γιάννη Λουκάκη και Σπύρου Πεδιαδιτάκη στο Παγκράτι), λίγη εσάνς από ΣυνΤροφή (το εστιατόριο του Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη και του σεφ Γιάννη Στιλιάν, στη Θεσσαλονίκη), μαζί τους μια δόση εντοπιότητας από τον Παριανό συνέταιρο Γιώργο Καβάλλη, το όλον πασπαλισμένο με κυκλαδίτικες ιδέες και συστατικά, και η συνταγή πέτυχε. Το εστιατόριο Ρέμα Φλόγα ήταν η αποκάλυψη του φετινού καλοκαιριού, ίσως η καλύτερη γαστρονομική στιγμή μου στα νησιά. Δεν πρεσβεύει κάτι καινούριο, καθώς αυτό που έχει να πει βασίζεται στις φρέσκες ιδέες που ήδη πραγματεύονται και τα "αδερφά" μαγαζιά του. Πρόκειται για μια ανανεωτική κουζίνα που εξετάζει σε βάθος την τοπικότητα, τα φρέσκα εποχικά υλικά, το zero waste, τις ήπιες μαγειρικές παρεμβάσεις, και πειραματίζεται με φαινομενικά τσιτωμένους συνδυασμούς και εύστοχες φαεινές ιδέες, που όμως λειτουργούν γιατί είναι έξυπνοι και καλά μελετημένοι - βλ. κοπανιστή με βερίκοκα στον...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(712)
- politismos(47)
- Βιβλία(22)
- Βιντεοπαιχνίδια(6)
- Θέατρο & Χορός(53)
- Κινηματογράφος(55)
- Μουσική(64)
- Παράξενα(66)
- Τέχνη(140)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.