Ριγκατόνι με τόνο και κάππαρη ή αλλιώς, τα ριγκατόνι του... κερατά (I rigatoni del cornuto)
"Μακαρονάδες του κερατά" λένε στην Ιταλία όσες, παρά την εξαίσια νοστιμιά τους, χρειάζονται πολύ λίγο χρόνο για να γίνουν, αφήνοντας χρόνο στη σύζυγο να... δράσει εξωσυζυγικά. Ετούτη εδώ είναι μια πλούστατη, θεσπέσια pasta, που έχει φυσικά τα μυστικά της. 15' προετοιμασία 10' μαγείρεμα Σύνολο: 25' Υλικά Μερίδες: 4 400 γρ. ριγκατόνι 400 γρ. τόνος κονσέρβας (ιδανικά Αλοννήσου), στραγγισμένος χυμός από 1/2 λεμόνι 30 γρ. κάππαρη 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 30 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Για να φτιάξουμε τα ριγκατόνι του... κερατά, αρχικά βράζουμε τα ριγκατόνι 1 λεπτό λιγότερο απ' ό,τι λέει η συσκευασία, για να είμαστε σίγουροι ότι θα βγουν al dente.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι βάζουμε στο τέλος, κατόπιν δοκιμής, γιατί ο τόνος, η παρμεζάνα και η κάππαρη είναι αλμυρά υλικά).Λιώνουμε καλά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(761)
- politismos(71)
- Βιβλία(28)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(55)
- Κινηματογράφος(75)
- Μουσική(53)
- Παράξενα(51)
- Τέχνη(166)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.