Ρύζι-μπίζι (Rizi-bizi)
Αλέξανδρος Κοσκινάς 27.05.2025 • 15:06 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Η νόνα έλεγε πως το ρύζι πρέπει, για να είναι έτοιμο, "a far la onda", δηλαδή να έχει πήξει τόσο που όταν το κουνήσεις "να κάνει κύμα"", γράφει η Νινέττα Λάσκαρι στο βιβλίο της Κέρκυρα: Μια ματιά μέσα στον χρόνο, 1204-1864. Το φαγητό ετοιμάζεται στην κατσαρόλα, αλλά ο σεφ προτείνει να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα στον φούρνο, για πιο νόστιμο αποτέλεσμα και για να σωθούν τα υγρά χωρίς να λασπώσει το φαγητό.Υλικά Μερίδες: 6-8 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 200 γρ. καπνιστή πανσέτα (ή άκοπο καπνιστό μπέικον), σε μέτρια καρέ 700 γρ. αρακάς 2 καρότα, σε μικρά καρέ 260 γρ. ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι, κατά προτίμηση κίτρινο 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό 100 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε το ρύζι-μπίζι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε μαζί το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 6-8 λεπτά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(699)
- politismos(46)
- Βιβλία(43)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(101)
- Μουσική(60)
- Παράξενα(50)
- Τέχνη(18)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.