πριν από  1 ημέρα 5 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αλέξανδρος Κοσκινάς 27.05.2025 • 15:06 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Η νόνα έλεγε πως το ρύζι πρέπει, για να είναι έτοιμο, "a far la onda", δηλαδή να έχει πήξει τόσο που όταν το κουνήσεις "να κάνει κύμα"", γράφει η Νινέττα Λάσκαρι στο βιβλίο της Κέρκυρα: Μια ματιά μέσα στον χρόνο, 1204-1864. Το φαγητό ετοιμάζεται στην κατσαρόλα, αλλά ο σεφ προτείνει να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα στον φούρνο, για πιο νόστιμο αποτέλεσμα και για να σωθούν τα υγρά χωρίς να λασπώσει το φαγητό.Υλικά Μερίδες: 6-8 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 200 γρ. καπνιστή πανσέτα (ή άκοπο καπνιστό μπέικον), σε μέτρια καρέ 700 γρ. αρακάς 2 καρότα, σε μικρά καρέ 260 γρ. ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι, κατά προτίμηση κίτρινο 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό 100 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε το ρύζι-μπίζι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε μαζί το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 6-8 λεπτά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation