πριν από  1 ημέρα 2 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα παλιά νοικοκυριά ήταν zero waste προτού καν έρθει το κίνημα αυτό. Σε αυτή τη λογική και ετούτη η συνταγή για palikos de spinaka που έρχεται από το σεφαραδίτικο συνταγολόγιο και προτείνει να αξιοποιήσουμε τα κοτσανάκια σπανακιού, σερβίροντάς τα με σάλτσα ταχινιού. 45' προετοιμασία, 12' βράσιμο, Σύνολο: 57'Υλικά Μερίδες: 2-3 1,5 κιλό φρέσκο σπανάκι αλάτι φέτες από 1 πορτοκάλι φέτες από 1 λεμόνι λίγο σουσάμι, καβουρδισμένο Για τη σάλτσα ταχινιού 60 γρ. ταχίνι 40 γρ. μέλι 30 γρ. μουστάρδα 15 ml μηλόξιδο 50 ml νερό αλάτιΔιαδικασία Σπανάκι Για να φτιάξουμε σαλάτα με κοτσανάκια σπανακιού και σάλτσα ταχινιού αρχικά καθαρίζουμε το σπανάκι. Κρατάμε τα φύλλα και τα λεπτά, τρυφερά κοτσανάκια για άλλες συνταγές (π.χ. τσιγαριαστά, πίτες κ.λπ.) και ξεχωρίζουμε τα μεγάλα και πιο χοντρά κοτσάνια.Με μαχαιράκι κόβουμε λίγο την πιο σκληρή άκρη τους και τα πλένουμε καλά.Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα κοτσάνια και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation