πριν από  1 ώρα 35 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 23.06.2025 • 08:10 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Στον Κοντοσώρο, η αρχιμαγείρισσα Ιλιάνα Κοντοσώρου και η οικογένειά της ετοιμάζουν αυτό το έδεσμα, που σερβίρεται και σαν αλοιφή συνοδευτική σε ψητά κρεατικά, αλλά και ως σαλάτα. Είναι παλιά τοπική συνταγή, που συνήθως τη συνόδευαν με ψωμί. Στο εστιατόριο στο Ξινό Νερό Φλώρινας. η σαλάτα αυτή είναι από τις πιο δημοφιλείς, καθώς τα λαχανικά ψήνονται στα κάρβουνα και αποκτούν απίθανα καπνιστή γεύση και μυρωδιά. Το σκόρδο μπαίνει κατά βούληση, αλλά μη φοβηθείτε να βάλετε μπόλικο, του πάει πολύ.Υλικά Μερίδες: 6-8 (ως μεζές) 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης 3 μελιτζάνες φλάσκες 3 μεγάλες, ώριμες, αλλά σφιχτόσαρκες ντομάτες 3-4 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες (ή όσο θέλουμε) 2-3 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι 100 ml ελαιόλαδο (ή λιγότερο) αλάτι ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε την σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, ντομάτες και μελιτζάνες προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation