Σιροπιαστό γλυκό με ψωμί και σπετσιερικό
Newsroom 29.05.2025 • 15:12 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Προφανώς επηρεασμένη από την εποχή της Ενετοκρατίας και της Αγγλοκρατίας είναι αυτή η συνταγή της Βασιλικής Καρούνου. Εχει ξεκάθαρες αναφορές στις εγγλέζικες πουτίγκες και σε κάποια ιταλικά γλυκά που ανακυκλώνουν το παλιό ψωμί. Ακόμα και η χρήση πολλών μπαχαρικών, ως είθισται και στις κλασικές πουτίγκες, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.Υλικά Μερίδες: 8Για το σπετσιερικό για γλυκά 4 κουτ. γλυκού κανέλα 2 κουτ. γλυκού καρδάμωμο (κακουλέ) 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδοΓια το κέικ 4 αυγά 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη ψίχα από διάφορα ψωμιά της αρεσκείας μας, κάθε είδους, ελαφρώς φρυγανισμένη σε σκέτο αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ξανθύνει Για το σιρόπι 250 ml νερό 150 γρ. ζάχαρη 1 κουτ. σούπας ανάμεικτα κανέλα, γαρίφαλο, καρδάμωμο (κακουλέ) 1 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισοςΔιαδικασίαΓια το σιροπιαστό γλυκό με ψωμί και σπετσιερικό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(715)
- politismos(58)
- Βιβλία(43)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(60)
- Κινηματογράφος(112)
- Μουσική(81)
- Παράξενα(51)
- Τέχνη(33)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.