πριν από  16 ώρες 33 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 29.05.2025 • 15:12 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Προφανώς επηρεασμένη από την εποχή της Ενετοκρατίας και της Αγγλοκρατίας είναι αυτή η συνταγή της Βασιλικής Καρούνου. Εχει ξεκάθαρες αναφορές στις εγγλέζικες πουτίγκες και σε κάποια ιταλικά γλυκά που ανακυκλώνουν το παλιό ψωμί. Ακόμα και η χρήση πολλών μπαχαρικών, ως είθισται και στις κλασικές πουτίγκες, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.Υλικά Μερίδες: 8Για το σπετσιερικό για γλυκά 4 κουτ. γλυκού κανέλα 2 κουτ. γλυκού καρδάμωμο (κακουλέ) 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδοΓια το κέικ 4 αυγά 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη ψίχα από διάφορα ψωμιά της αρεσκείας μας, κάθε είδους, ελαφρώς φρυγανισμένη σε σκέτο αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ξανθύνει Για το σιρόπι 250 ml νερό 150 γρ. ζάχαρη 1 κουτ. σούπας ανάμεικτα κανέλα, γαρίφαλο, καρδάμωμο (κακουλέ) 1 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισοςΔιαδικασίαΓια το σιροπιαστό γλυκό με ψωμί και σπετσιερικό...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
      Palo presentation