πριν από  5 ώρες 37 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Παλιά βενετσιάνικη συνταγή, που φτιάχνεται με κρεμμύδια, άφθονο κοκκινοπίπερο κι ένα "μικρό πεβερόνι καούρικο", όπως γράφει στο βιβλίο της η Νινέττα Λάσκαρι, Κέρκυρα μια ματιά μέσα στον χρόνο 1204-1864, εννοώντας τη μικρή καυτερή πιπεριά. Η συνταγή αναφέρεται σε σούγο, σάρτσα δηλαδή, μέσα στην οποία μαγειρεύεται ό,τι ψάρι ή θαλασσινό είναι εύκαιρο. Η συνταγή της Μαρίνας Μπέσκα, την οποία και φτιάχνει στο μαγαζί της, προέρχεται από τους παλιούς ψαράδες από το Μαντούκι, το ψαρολίμανο της Κέρκυρας. "Εχω μεγαλώσει με αυτή τη συνταγή και τη θυμάμαι από τότε που ήμουν μικρή και μας φώναζαν οικογενειακώς στα σπίτια τους και μας έκαναν το τραπέζι. Με τα δεύτερα ψάρια το έφτιαχναν το μπουρδέτο, αυτά που τους έμεναν και δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν. Το καλύτερο βέβαια είναι να βάλεις μέσα ψάρια με κολλαγόνο, που βοηθάει να δένει ωραία η σάρτσα. Οταν είχε γίνει το φαγητό, έβαζαν μέσα και μανέστρα, δηλαδή σπαγκέτι, για να φτουρήσει το φαί και να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation