πριν από  21 ώρες 33 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 12.06.2025 • 21:42 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Είναι από τις πιο γνωστές συνταγές της Κέρκυρας το σοφρίτο. Οι λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσιου κρέατος που αλευρώνονται και τηγανίζονται σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια μαγειρεύονται με κρασί ή και ξίδι, μπόλικο σκόρδο και μαϊντανό κάνουν καριέρα και εκτός νησιού. Δεν είναι δύσκολο να αποκτήσουν οπαδούς, άλλωστε. Φαγητό, απλό, εύκολο, χωρίς πολλά ανακατέματα, το σοφρίτο (η ονομασία του οποίου προέρχεται από το ιταλικό soffritto που σημαίνει τσιγαρισμένο), έχει λιγότερα συστατικά από άλλα χαρακτηριστικά κορφιάτικα πιάτα και πολύ πλούσια γεύση. Όπως γράφει η Νινέττα Λάσκαρι στο βιβλίο της Κέρκυρα: Μια ματιά μέσα στον χρόνο, 1204-1864 -ένα πόνημα μοναδικό στο είδος του, που "φωτίζει" τον λαϊκό πολιτισμό του νησιού με εθιμικά φαγητά, διηγήσεις και ιστορικά τεκμήρια- "βάζουμε το κρέας σε ρηχή κόνκολα" (ρηχή κατσαρόλα δηλάδή) για "να βράσει, να κονσουμάρει, να μείνει ένα σούγο πηχτό". Αυτή...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation