Σοφρίτο με ελαφρύ πιρουνάτο πουρέ
Newsroom 27.05.2025 • 18:33 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Το κερκυραϊκό σοφρίτο, αν και έχει πολύ λιγότερα συστατικά από άλλες συνταγές του νησιού, έχει πολύ πλούσια γεύση, που σε μεγάλο βαθμό προκύπτει από τη μεγάλη ποσότητα σκόρδου που περιέχει, και συνοδεύεται πάντα από πατάτες, σε μορφή πουρέ, τηγανητές, ή φούρνου. Στο βιβλίο της η Νινέττα Λάσκαρι Κέρκυρα: Μια ματιά μέσα στον χρόνο, 1204-1864, γράφει ότι βάζουμε το κρέας σε "ρηχή κόνκολα" (ρηχή κατσαρόλα) και ότι το φαγητό πρέπει "να βράσει, να κονσουμάρει, να μείνει ένα σούγο πηχτό". Η Τάση Παϊπέτη, βέρα Κερκυραία, μας έδωσε τη φημισμένη συνταγή της, η οποία τη δεκαετία του '70 είχε κερδίσει πρώτο βραβείο σε μαγειρικό διαγωνισμό του περιοδικού Γυναίκα.Υλικά Μερίδες: 6 1.200 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε φέτες πάχους 1,5 εκ. λίγο αλεύρι (περίπου 150 γρ.) για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα φέτες λευκού ψωμιού, χωρίς κόρα, τηγανισμένες σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν (φροντίζουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(699)
- politismos(46)
- Βιβλία(43)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(101)
- Μουσική(60)
- Παράξενα(50)
- Τέχνη(18)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.