πριν από  1 ημέρα 5 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 27.05.2025 • 18:33 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Το κερκυραϊκό σοφρίτο, αν και έχει πολύ λιγότερα συστατικά από άλλες συνταγές του νησιού, έχει πολύ πλούσια γεύση, που σε μεγάλο βαθμό προκύπτει από τη μεγάλη ποσότητα σκόρδου που περιέχει, και συνοδεύεται πάντα από πατάτες, σε μορφή πουρέ, τηγανητές, ή φούρνου. Στο βιβλίο της η Νινέττα Λάσκαρι Κέρκυρα: Μια ματιά μέσα στον χρόνο, 1204-1864, γράφει ότι βάζουμε το κρέας σε "ρηχή κόνκολα" (ρηχή κατσαρόλα) και ότι το φαγητό πρέπει "να βράσει, να κονσουμάρει, να μείνει ένα σούγο πηχτό". Η Τάση Παϊπέτη, βέρα Κερκυραία, μας έδωσε τη φημισμένη συνταγή της, η οποία τη δεκαετία του '70 είχε κερδίσει πρώτο βραβείο σε μαγειρικό διαγωνισμό του περιοδικού Γυναίκα.Υλικά Μερίδες: 6 1.200 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε φέτες πάχους 1,5 εκ. λίγο αλεύρι (περίπου 150 γρ.) για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα φέτες λευκού ψωμιού, χωρίς κόρα, τηγανισμένες σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν (φροντίζουμε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation