πριν από  15 ώρες 14 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: info@pronews.gr Μια νέα έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η σορβιτόλη, το γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα "χωρίς ζάχαρη", θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας θανατηφόρας ηπατικής νόσου. Συγκεκριμένα, η υπερβολική συσσώρευση σορβιτόλης μπορεί να προκαλέσει ανησυχητική ποσότητα λίπους στο ήπαρ, οδηγώντας σε στεατική ηπατική νόσο που σχετίζεται με μεταβολική δυσλειτουργία (MASLD). Παλαιότερα γνωστή ως μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος, η πάθηση δεν συνδέεται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ - την πιο γνωστή αιτία ηπατικών προβλημάτων. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Signalling, διαπίστωσε ότι τα βακτήρια στο μικροβίωμα του εντέρου προστατεύουν από ηπατικές παθήσεις που σχετίζονται με τη ζάχαρη και ότι η σορβιτόλη - η οποία χρησιμοποιείται ως κοινό γλυκαντικό - μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λιπώδους ήπατος. Αν και ορισμένα βακτήρια στο έντερο διασπούν τη σορβιτόλη...

πριν από  15 ώρες 52 λεπτά

Iatropedia.gr

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η συσσώρευση σορβιτόλης μπορεί να προκαλέσει ανησυχητική ποσότητα λίπους στο ήπαρ, οδηγώντας σε ηπατική νόσο. Ένα γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα "χωρίς ζάχαρη", η σορβιτόλη, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας θανατηφόρας ηπατικής νόσου, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation