Σορβιτόλη: Το γλυκαντικό που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας θανατηφόρας ηπατικής νόσου
Newsroom | email: info@pronews.gr Μια νέα έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η σορβιτόλη, το γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα "χωρίς ζάχαρη", θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας θανατηφόρας ηπατικής νόσου. Συγκεκριμένα, η υπερβολική συσσώρευση σορβιτόλης μπορεί να προκαλέσει ανησυχητική ποσότητα λίπους στο ήπαρ, οδηγώντας σε στεατική ηπατική νόσο που σχετίζεται με μεταβολική δυσλειτουργία (MASLD). Παλαιότερα γνωστή ως μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος, η πάθηση δεν συνδέεται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ - την πιο γνωστή αιτία ηπατικών προβλημάτων. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Signalling, διαπίστωσε ότι τα βακτήρια στο μικροβίωμα του εντέρου προστατεύουν από ηπατικές παθήσεις που σχετίζονται με τη ζάχαρη και ότι η σορβιτόλη - η οποία χρησιμοποιείται ως κοινό γλυκαντικό - μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λιπώδους ήπατος. Αν και ορισμένα βακτήρια στο έντερο διασπούν τη σορβιτόλη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η συσσώρευση σορβιτόλης μπορεί να προκαλέσει ανησυχητική ποσότητα λίπους στο ήπαρ, οδηγώντας σε ηπατική νόσο. Ένα γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα "χωρίς ζάχαρη", η σορβιτόλη, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας θανατηφόρας ηπατικής νόσου, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η...
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(660)
- politismos(43)
- Βιβλία(9)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(40)
- Κινηματογράφος(35)
- Μουσική(39)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(130)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.