Σουμπερέκ στον φούρνο ή στο τηγάνι: αρμένικη τυρόπιτα ή τυροπιτάκια
Στο σπίτι της στην Παλαιά Κοκκινιά, περιτριγυρισμένη από μισή ντουζίνα γυναίκες κάθε ηλικίας και από τον Έλληνα σύζυγό της, η κ. Μανουσάκ Τσουκαλά μάς διηγείται την οικογενειακή ιστορία της και μας μαγειρεύει το θεϊκό σουμπερέκ της. "Su στα τουρκικά σημαίνει "νερό"", εξηγεί η Άρντα καθώς η κ. Μανουσάκ βουτάει τα φύλλα που έχει ανοίξει με τη ματσόβεργα μέσα σε ζεματιστό νερό και ύστερα τα στραγγίζει και τα κρυώνει αμέσως για να τα χρησιμοποιήσει στα πιτάκια. "Στην ιστορική πόλη του Ερζινκά (σήμερα Ερζινγκάν), όπου οι κάτοικοι είχαν ιδιαίτερη σχέση με το σιτάλευρο, και οι περισσότεροι από τους είκοσι φουρνάρηδες της περιοχής ήταν Αρμένιοι, πριν από τη Γενοκτονία του 1915 φυσικά, το σου μπερέκ ήταν ένα ξεχωριστό πιάτο μέσα στην πλούσια γαστρονομική παράδοσή τους". Η κ. Μανουσάκ μάς έδειξε όλα τα στάδια της ετοιμασίας του, κάνοντάς τα να φαίνονται εύκολα, παρόλο που δεν είναι. Μας τα έκανε τηγανητά, ωστόσο η πιο κοινή εκδοχή είναι σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(711)
- politismos(79)
- Βιβλία(24)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(50)
- Κινηματογράφος(56)
- Μουσική(60)
- Παράξενα(91)
- Τέχνη(120)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.