Σουπιές με κρασί και χόρτα εποχής
30' προετοιμασία 35' μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 5' Υλικά Μερίδες: 4-5700 γρ. σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια περίπου 3 εκ.1.300 γρ. χόρτα εποχής, π.χ. σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα2 πράσα, λεπτοκομμένα1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένοςο χυμός από 1 λεμόνι50 ml λευκό ξηρό κρασί180 ml ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασία Για να φτιάξουμε σουπιές με κρασί και χόρτα εποχής, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τα 100 ml από το λάδι σε δυνατή φωτιά.Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις σουπιές για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ρίχνουμε τα χόρτα, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τον μαϊντανό, τον πελτέ, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.Προσθέτουμε 250 ml νερό και βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(730)
- politismos(79)
- Βιβλία(22)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(59)
- Κινηματογράφος(59)
- Μουσική(61)
- Παράξενα(91)
- Τέχνη(111)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.